суббота, 21 марта 2015 г.

Земля - наш космічний дім.


21 березня – Всесвітній день Землі.
Земля – це чудова планета, на якій ми живемо. Вона третя від .Сонця та 5 з найбільших планет Сонячної системи. Приблизні обриси та розміри Землі відомі вже понад 2000 років. Важко повірити, але ще в ІІІ ст.. до н.е. було досить точно розраховано радіус Землі. Зробив це давньогрецький учений Ератосфен.
Земля являє собою сферу, що складається з 3 шарів: літосфери( твердого шару), гідросфери (рідкого шару) та атмосфери (газового шару). Життя на нашій планеті сконцентроване в межах стику цих 3 шарів. Ця зона разом з усіма живими організмами називається біосферою. За межами біосфери живі істоти не можуть існувати, для цього вже необхідні системи штучного життєзабезпечення. Прикладом системи штучного життєзабезпечення може виступати космічний корабель.
Земля -  наша спільна затишна домівка. Вона багата на природні ресурси, має в цілому досить таки сприятливий клімат. Учені поки що виявили життя тільки на нашій планеті, цілком можливо, що в Сонячній системі Земля – єдина планета, на якій існує життя.


Всесвітній день Землі проголошений Генеральним секретарем ООН у березні 1971 року.Відтоді він відзначається щороку в день весняного рівнодення. У цей день за традицією дзвонить Дзвін Миру. 
 


"Моя планета Земля" - інтерактивна гра для учнів 2-4 класів.

Комментариев нет: